Matkailua maailmalla

Etelä-Italia ja Sisilia osa 4: Taormina ja Messina

Rooma – Vatikaani – Palermo – Cefalù – Catania – Ciracusa Taormina – Messina – Reggio Calabria – Taranto – Lecce – Bari – Alberobello – Caserta – Pompej – Napoli

Taormina 

Teimme kolmannen päiväretken Cataniasta Taorminaan. Hyppäsimme aamusta Cataniassa junaan, joka vei meidät 50 minuutissa Taorminaan. Junalipun hinta edestakaisin maksoi 9,40 €. Junassa oli paljon turisteja, jotka olivat matkalla viettämään päivää Taorminassa.

Taormina-Giardini juna-asema sijaitsee rannan tuntumassa, mutta Vanha kaupunki sijaitsee ylempänä Monte Tauron rinteellä.

Juna-asemalta menee bussi ylhäällä rinteellä olevalle Taorminan Vanhan kaupungin alueelle.

Lippu maksoi euron.

Vaikka nähtävyydet ja monen turistien suosimat paikat ovat ylhäällä Vanhassa kaupungissa on myös alhaalla rannassa kauppoja ja palveluita rantaelämää viettäville.

Sisilia on saanut nimensä sen ensimmäisistä asukkaista Sikuleista, jotka asuttivat Monte Tauro vuoren rinteet jo yli kolmetuhatta vuotta sitten.

Sikulien rinnalle tuli pian siirtolaisia Kreikasta.

Tarun mukaan ensimmäisen Sisiliaan tulleen kreikkalaisen nimi oli merimies Teocle. Merten jumala Neptunus vihastui ja nostatti raivoisan myrskyn, kun laivan puosu ei ollut riittävän hyvin keittänyt uhrieläimen maksaa. Koko muu miehistö hukkui hurjassa myrskyssä. Vain Teocle selvisi ja onnistui pelastautumaan Sisiliaan.

Hänen kerrotaan lumoutuneen seudun kauneudesta ja palattuaan Kreikkaan hän ylisti löytämäänsä rannikkoa ja onnistui houkuttelemaan mukaansa maamiehiään, jotka asettuivat Naxokseen Taorminan viereiseen kaupunkiin.

Sisiliasta tuli 200-luvulla eKr Rooman provinssi. Vielä nykyäänkin kreikkalaisia vaikutteita on nähtävänä Taorminassa ja muissakin Sisilian rannikkokaupungeissa.

Taormina sijaitsee korkealla kukkulalla jyrkänteen reunalla ja sen monilta näköalapaikoilta aukeaakin huikeat näkymät. Upeat maisemat saavat sinetin Etnan kohotessa jykevänä taustalla, alapuolellaan kimmeltävä Välimeri.

Arvonsa tietävä UNESCOn maailmanperintökohde Etna näkyykin monesta Sisilian läntisen osan kaupungeista.

Vanha kaupunki on melko pieni ja parhaiten siellä liikkuu kävellen.

Rinteellä sijaitseva Taormina on haasteellinen lomakohde liikuntarajoitteisille ja lastenrattailla kulkeville, sillä alueella on isoja korkeuseroja ja paljon portaita.

Taorminan rannan ja kaupungin välin voi kulkea Funivia köysiradalla tai halutessaan portaita pitkin.

Köysirata lähtee Via Pirandellolta ja kulkee merenrannassa sijaitsevaan Mazzaroon.

Köysiratakyyti yhteen suuntaan maksaa 3 € ja se kulkee kesäaikaan aina yömyöhään saakka.

Myös bussi liikkuu tiheään rannan ja yläkaupungin väliä.

Nähtävyyksiä voi myös ihailla Hop on Hop off bussin kyydissä, jonka hinta on 20 €.

Jos missään niin Taorminassa Hop on Hop off bussikierros on kannattava.

Rannalla olevat paikat ja alueet ovat kaukana toisistaan ja korkeusero niiden välillä on välillä haasteellinen. Lisäksi bussi kierää Naxokseen ja korkealla vuorella olevaan Castelmolaan saakka.

Taormina on suosittu rantakohde ja siellä riittää upeita pitkiä rantoja  sekä pieniä poukamia, jossa on myös pienempiä ja rauhallisempia ranta-alueita.

Monet tulevatkin lähikaupungeista viettämään rantapäivää Taorminaan. Ehdottomasti suosituin ranta-alue sijaitsee lähellä köysirataa ja Isola Bellallen saarta.

Kaupungin komeimmalla paikalla on hieno kreikkalainen amfiteatteri, Teatro Greco, jota roomalaiset laajensivat valtakaudellaan.

Roomalaisaikaan Teatro Greco toimi näytelmien ja veristen gladiaattoriesitysten areenana, mutta nykyään siellä pidetään erilaisia kulttuuri- ja taidetapahtumia sekä vuosittain isot filmifestivaalit kesäkuussa.

Amfiteatterin katsomo on rakennettu rinteeseen.

Totta vai tarua, kerrotaan, että aikoinaan esityslavan taakse pystytettiin seinä, kun huomattiin yleisön ihailevan esityksen sijasta takana näkyvää maisemaa.

Historiaa nähnyt, osittain pystyssä vielä oleva seinä yhdessä maiseman kanssa luovat varmasti upean näyttämön teatterille, mutta  me emme siistä päässeet nauttimaan, sillä upeat maisemat ja itseasiassa koko amfiteatteri jäi melko vaisuksi nähtävyydeksi johtuen filmifestivaaleista, joiden piti alkaa seuraavana viikonloppuna.

Aluetta valmisteltiin tapahtumaan ja upean näköalan peitti valtava valkokangas. Paikka on avoinna kesäkuukausina klo 9-19.45 ja sisäänpääsymaksu alueelle on 11 €.

Kansainvälisten ja jokavuotisten filmifestivaalien takia seuraavan viikon kaikki Taorminan ja lähialueiden hotellit olivat varattuja ja lahdelle oli tullut parkkiin jo isoja huvijahteja.

Myös isoja VIP takseja näkyi useampikin.

Osa Vanhan kaupungin keskusta-alueesta on kävelykatualuetta.

Taorminan kaupunkia halkoo Corso Umberto I pääkatu, joka yhdistää toisiinsa Porta Messinan ja Porta Catanian.

Kävelykadulla on paljon kaikenlaisia merkkikauppoja, viehättäviä terassikahviloita, jäätelöbaareja ja ravintoloita.

Poiketa kannattaa pääkadun ympärillä oleville kuvauksellisille pikkukaduille, jotka ovat huomattavasti rauhallisempia kulkea ja niissä riittää erilaisia ihania yksityiskohtia ihailtavaksi.

Niiden tunnelmallisissa pikkupuodeissa, myyntikojuissa ja ruokapaikoissa hintataso on myös hieman edullisempaa.

Taoromina on erittäin suosittu turistikohde, miksi hintataso oli kaikessa hieman korkeampi, kuin useimmissa muissa Sisilian kaupungeissa.

Kellotornin Torre dell’Orologiota kutsutaan sijaintinsa vuoksi myös Porta di Mezzoksi, koska se erottaa Taorminan klassisen ja hellenistisen osan.

Palazzo dei Duchi di Santo Stefano sijaitsee lähellä Porta Cataniaa.

Rakennus oli olennainen osa Taorminan keskustan keskiaikaisia ​​muureja.

Sisilian keskiajan rakennuspiirteet ovat helposti tunnistettavissa rakennuksessa.

Muistomerkiltä on näkymät pieneen, mutta viehättävään puutarhaan. Puutarhassa ja rakennuksen kolmessa kerroksessa on esillä lukuisia Granitilaisen taiteilijan töitä. Paikka on avoinna päivisin klo 10–14 ja 15–19 ja sinne on vapaa pääsy.

Taorminassa kirkot ovat pieniä ja melko vaatimattomia, niin myös Chiesa di San Giuseppen kirkko. Kirkon alttarin edessä on lasinen arkku, jossa makaa messiaspatsas, jolla on tärkeä rooli pääsiäisen juhlakulkueessa. Paikka on avoinna päivittäin klo 9-20.

Sant Agostinon kirkko toimii nykyään kaupungin kirjastona.

Paikassa on edelleen nähtävissä upeita maalauksia ja kattorakenteita, miksi monet haluavatkin vierailla tässä paikassa.

Avoinna se on muina päivinä klo 8.30-13.30, paitsi tiistaina ja torstaina klo 15.30-18.00.

Chiesa Santa Caterina kirkko on myös melko vaatimaton, kuten myös kirkon sisäpuolikin. Kirkon arvellaan rakennettu kreikkalaisen Afroditille omistetun temppelin raunioille.

Pistäytyä kannattaa ehdottomasti Palazzo Corvajaan eli Corvajan palatsiin, jossa toimii matkailutoimisto ja Taorminan museo Museo di Arte e Tradizioni Popolari.

Museossa on esillä myös pieni kokoelma nukketeatterinukkeja.

Museo on avoinna muina päivinä paitsi maanataisin klo 10–14 ja 15–19. Paikkaan on vapaa sisäänpääsy. Rakennus on sekoitus arabialaista, normannilaista ja goottilaista arkkitehtuuria.  Aikoinaan palatsin tornia käytettiin kaupungin puolustamiseen.

Vastapäätä kirkkoa on pienen Odeonin, Roomalaisen teatterin rauniot. Teatteri oli pitkään piilossa maan alla, kunnes se löydettiin vahingossa. Pieni teatteri oli tarkoitettu musiikillisiin ja kirjallisiin esityksiin.

Palazzo della Badia Vecchi palatsissa sijaitsee pieni arkeologinen museo, Museo Archeologico di Taormina.

Sinne on vapaa sisäänpääsy ja avoinna se on päivittäin klo 9-20.

Tämä museo on historianharrastajien suosiossa sen hellenistisen ja roomalaisen kokoelman vuoksi.

Badia Vecchia palatsi rakennettiin 1400-luvulla, ja se oli alun perin torni Taorminan muurien puolustamiseksi.

Duomo di Taormina San Nicola di Bari eli San Nicolan katedraali on rakennettu Pyhän Nikolauksen kunniaksi.

Sitä kutsutaan myös linnoituskatedraaliksi, sillä sen karu kivijulkisivu ja massiivinen kellotorni, saavat sen näyttämään linnoitukselta.

Oikeastaan rakennus on niin pieni, että ei sitä voi luokitella katedraaliksi. Sisältäkin se on melkoisen vaatimaton. Katedraaliin on vapaa sisäänpääsy ja se on avoinna kaikkina viikonpäivinä klo 8.30-20.

Taorminan tunnus ja virallinen symboli on naishahmoinen härkä, jolla on valtikka ja maapallo käsissään.

Taoraminassa kuitenkin näkee siellä täällä Sisilian symbolia Trinakria, jossa symbolin kolme jalkaa edustavat Sisilian kolmea nimenkärkeä.

Symbolin keskellä oleva pää kuuluu Medusalle.

Tarinan mukaan Jupiterin poika Perseus leikkasi nukkuvalta Medusalta pään ja lahjoitti sen sodankäynnin jumalattarelle Minervalle, joka kiinnitti sen kilpeensä.

Hyvä ja rauhallinen hengähdyspaikka on Taorminan kaupunginpuisto – Villa Comunale di Taormina, jossa on runsaasti erilaisia ​​eksoottisia kasveja, kukkia ja puita sekä kauniita kiviportaita, viihtyisiä itämaisia ​​mosaiikkityylisiä terasseja, epätavallinen huvimaja ja tietysti klassisia patsaita.

Taorminan edustalla on viehättävä pieni saari Isola Bellalle, joka yhdistyy Sisiliaan ohuella hiekkakannaksella. Saari on avoinna yleisölle tiistaista lauantaihin klo 9 eteenpäin ja sulkeutuu tuntia ennen auringonlaskua. Saari on nykyisellään luonnonsuojelualue ja UNESCON suojelukohde. Siellä voi vierailla kerralla enintään 15 henkilöä. Saarella on pieni taitelijan rakennuttama villa, jonne pääsee vierailemaan ilmaiseksi.

Castello Saracenon rauniolinna seisoo Monte Tauro vuoren laella.

Itse linnassa ei ole mitään mielenkiintoista, mutta monet silti kiipeävät sinne upeiden maisemien ja alhaalla avautuvan Alcantaran rotkon takia.

Kallioon hakatut rappuset alkavat Madonna della Roccan kirkolta. Oiva patikointikohde hyväjalkaisille.

Me otimme bussin, joka kulkee kirkon ja linnaraunioiden ohi ylös Castelmolan pieneen kylään.

Madonna della Roccan pieni kallioon louhittu kirkko on kaikkea muuta kuin vaatimaton luolakirkko.

Sen kauniisti valkoiseksi kalkitut seinät ja koristeet kertovat kunnioituksesta paikkaa kohtaan, joka on nykyään pyhiinvaelluskohde.

Kirkkoon liittyy tarina, jonka mukaan vuorella lampaita paimentanut paimenpoika hakeutui myrskyä suojaan pieneen luolaan, jossa hän tapasi naisen lapsi sylissään.

Palattuaan vanhempiensa kanssa luolaan oli paikaan ilmestynyt maallaus, jossa jumaläidillä oli lapsi sylissään. Kallioon maalatun kuvan yllä luki  ”In me omnis gratia”.

Roomalaisajalta peräisin oleva Naumakhian tausta on edelleen epäselvä.

Sitä on pidetty aikoinaan urheilukenttänä tai merisotanäytöksiä varten rakennettuna esityspaikkana, jossa yleisölle esitettiin meritaistelun jäljitelmä.

Toisten mielestä rakennusta käytettiin vain vesisäiliönä, josta vesi toimitettiin kaupunkiin. Uusien tutkimusten mukaan kyseessä olisi kuitenkin Nympheion, eli lähteiden nymfien pyhäkkö.

Taormina oli oikein mukava ja rauhallinen vierailukohde. Paikkana se oli myös erittäin siisti ja näkemistä riitti kivasti yhdelle päivälle. Junia myös kulki melko tiheään Taorminan ja Catanian väliä, joten aikataulujakaan ei tarvinnut kauheasti päiväretkelle miettiä.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Messina

Catania oli toiminut hyvänä tukikohtana useamman päivän, mutta seuraavaksi oli tarkoitus lähteä kiertämään saapasmaan korkoa. Viimeinen etappi ennen mantereelle siirtymistä oli Messina. Junamatka Cataniasta Messinaan kesti reilun tunnin ja hintaa sille tuli 8,40 €.

Messina on suosittu risteilysatama Sisilian puolella ja useat risteilyalukset pysähtyvätkin Välimeren risteilyllä Messinaan.

Messinan hyvin suojattu luonnonsatama ja sen asema Messinan salmella, lähellä Italian mannerta, ovat määrittäneet kaupungin historiaa varhaisimmista ajoista asti.

Kaupunki tunnetaan vuoden 1908 tuhoisasta maanjäristyksestä sekä sinne tehdyistä Toisen maailmansodan massiivisista pommituksista, jossa Messinan arvokasta arkkitehtuuria tuhoutui paljon.

Vaikka Messina ei varsinainen turistikohde olekkaan oli se rauhallinen, turvallisen oloinen ja kiva kaupunki, jossa riitti katsottavaa päiväksi.

Messina oli myös varsin siisti verrattuna Cataniaan ja Palermoon.

Messinassakin on oma pyörillä kulkeva kaupunkijuna, joka kiertää keskusta-alueen tärkeät nähtävyyskohteet. Kaupunkijunan hinta on 10 €. Kaupungissa ei ole Hop on Hop off bussia, eikä sähköpotkulautojakaan näkynyt.

Turisteinakin oli pääsääntöisesti varttuneempia italialaisia pariskuntia. Englantia puhuttiin myös todella heikosti, miksi matkaa varten hankittu puhetta kääntävä translator app oli hyvä apu.

Katedraali Duomo di Messina sijaitsee Messinan historiallisessa keskustassa.

Messinan katedraali on kokenut ajan saatossa kovia.

Ensin maanjäristys vahingoitti sitä vakavasti ja myöhemmin Toisen maailmansodan pommitukset vahingoittivat sitä jälleen.

Nyttemmin kirkko on jälleenrakennettu entiseen muotoonsa. Kirkossa on yhdet Euroopan suurimmat toimivat urut.

Väliin ei kannata jättää katedraalin Museota, joka on oikea aarrekammio.

Museon näkemisestä kannattaakin pulittaa pyydetty 4 €.

Museo on avoinna ainoastaan perjantaina ja lauantaina klo 11-13, katedraali on avoinna päivittäin klo 7.30-12.30 ja 16-19.

Museosta voi vuokrata audioguiden sekä kirkkoon että museoon, mutta kummastakin veloitetaan erikseen.

Messinan kellotorni, Campanile del Duomo di Messina, kohoaa katedraalin vieressä Piazza Duomolla.

Myös kellotorni rakennettiin uudelleen vanhojen mallien mukaan.

Kellotorni kohoaa 60 metrin korkeuteen sisältäen yhden kaikkein suurimmista ja monimutkaisimmista tähtitieteellisistä kelloista.

Kellotornin pääsee kapuamaan ja sisältäpäin voi ihailla kellotornin koneistoa ja kullattuja pronssihahmoja jotka esiintyvät puolenpäivän jälkeen.

Ylimpänä tornia kiertää näköalatasanne, josta avautuu huikeat näkymät merelle, Messinaan ja myös alla olevalle Piazza Duomolle.

Joka päivä puolenpäivän jälkeen kellotornin seinissä olevat hahmot esittävät kohtauksia Messinan historiasta.

Esityksessä voi nähdä Messinan suojelupyhimyksen Madonna della Lettera Piazza del Duomollen ja hänen luokseen saapuvan Neitsyt Marialta kirjettä tuovan enkelin, jota seuraavat Pyhä Paavali ja suurlähettiläät.

Heti pian siipiään levittelee mahtava kukko, joka kiekaisee kolme kertaa ylimpänä ylväästi komeilevan leijonan karjaisun jälkeen.

Esitys kestää 12 minuuttia.

Kellotornin alimmassa osassa ajavat eläinten vetämät vaunut, joista kukin edustaa kuluvaa viikonpäivää.

Viikonpäivien yllä kiertävät kullatut messinkipatsaat kuvaavat elämänkulkua.

Viidentoista minuutin välein elämän kiertokulkua kuvaavat patsaat siirtyvät askeleen eteenpäin.

Kesäkuukausina torniin pääsee perjantaista sunnuntaihin klo 10-13 maksamalla 4 € sisäänpääsymaksun.

Aukioloajat kannattaa kuitenkin tarkistaa, sillä poikkeusaikoja näytti olevan aika paljon.

Torni voi olla suljettuna myös sääolosuhteiden vuoksi.

Yhteislippu aarrekammioon ja torniin maksaa vain 6 €, joten se oli kannattava valinta tässä kohtaa.

Katedraalin edessä olevalla Piazza del Duomo aukiolla on Orionin suihkulähde sekä Neitsyt Marian barokkipylväs. Suihkulähde on yksi viidestä historiallisesta Messinan suihkulähteestä, jotka ovat Michelangelon oppilaan firenzeläinen Montorsoli taidonnäyteitä. Nyt tämä suihkulähde oli korjauksessa ja rakennustelineiden ympäröimä.

Sen sijaan Fontana del Nettuno eli Neptunuksen suihkulähde oli toiminnassa.

Se sijaitsee lähellä venesatamaa.

Upea suihkulähde on omistettu merenjumalalle Neptunukselle, ja hänet on kuvattu keskellä pitelemässä legendaarista atraintaan. Neptunusta ympäröi legendaariset hahmot ja myyttiset pedot.

Messinassa toiseksi tärkein kirkko Santissima Annunziata dei Catalani on nähnyt ja kokenut paljon.

Se rakennettiin muinaisen Neptunuksen temppelin raunioille.

Välillä kirkko muutettiin moskeijaksi, kunnes se taas muutettiin kristilliseksi kirkoksi.

Kirkko selvisi suuresta maanjäristyksestä, mutta ei ollut yhtä onnekas Toisen maailmansodan pommituksissa. Kirkon ulkokuori on yhdistelmä erilaisia ​​​​kaaria, muotoja ja pilareita, mikä tekee siitä erikoisen ja mielenkiintoisen. Tässä kirkossa on nähtävissä historian kulku. Kirkko on avoinna joka päivä ja sinne on vapaa sisäänpääsy.

Messinan maakuntamuseo Museo Regionale Interdisciplinare di Messina eli MUME tarjoaa kiehtovan näkymän alueen historiaan, kulttuuriin ja taiteeseen.

Vuoden 1908 maanjäristyksen jälkeen museon kokoelmien ytimeen lisättiin maalauksia ja veistoksia sekä arvokkaita koriste-esineitä, jotka kuuluivat vaurioituneisiin ja sittemmin purettuihin rakennuksiin.

Museon eri osien kokoelmat ovat laajoja ja tässä museo kannattaa todellakin vierailla. Sisäänpääsymaksu on 8 € . Sunnuntaina museoon pääsee klo 9-13 muina päivinä klo 9-19, paitsi maanantaina jolloin museo on suljettu.

Museo sijaitsee ratikkareitin pääteasemalla melko kaukana kaupungin keskustasta. Ratikkalippu maksaa 2 € ja sen voi ostaa ratikassa olevasta automaatista kahden euron kolikolla. Lippu on voimassa sata minuuttia.

Ratikkareitin toisessa päässä sijaitsee Camposanton hautausmaa, jota pidetään yhtenä Italian kauneimmista hautausmaista.

Sinne siis oli mentävä käymään.

Tämä monumentaalinen hautausmaa sisältää sarjan uusklassisia ja jugendtyylejä hautapaaseja ja veistoksia, ja se vaikuttaakin enemmänkin julkiselta puistolta kuin hautausmaalta.

Hautausmaan keskiosassa on useita kauniita kukkaistutuksia ja suihkulähteitä. Hautausmaan kukkulan huipulla on suuri pylväikkö. Hautausmaa on avoinna ainoastaan aamupäivisin ja keskiviikkoisin se on suljettu.

Korkealla Viale Principe Umberto kadulla sijaitsee Sacrario di Cristo Re kirkko.

Kävelyreitti kirkolle kiertää kasvitieteellisen puutarhan.

Kirkko rakennettiin uudelleen molemmissa maailmansodissa kaatuneiden muistoksi.

Kirkon edessä olevaan vanhaan Castello di Roccaguelfonia torniin sijoitettiin 1935 sotakalustojen pronssista valettu kello, joka soi tasatunnein muistoksi kaikissa sodissa kaatuneille. Tätä kirkkoa pidetään kaupungin symbolina, joka historiansa aikana on kohdannut monia luonnonkatastrofeja ja sotatapahtumia.

Kirkon kahdeksankulmaisen kupolin näköalatasanteelta on upeat näkymät Välimerelle ja koko Messinaan. Kirkko on avoinna tiistai perjantaihin klo 9–12.30 ja lauantaina 9-14. Maanantaina ja sunnuntaina se on suljettu. Kirkkoon on ilmainen sisäänpääsy.

Sataman läheisyydessä on San Salvatoren linnake sekä Madonna della Letteran kullattu patsas. Paikalliset kutsuvat sitä Madonnina, pikku Madonnaksi. Kaunis patsas ottaa vastaan mereltä tulevat jalustasaarekkeeseen kirjoitetun ”Vos et ipsam civitatem benedicimus” tervehdyksen kera. Teksti on sama kuin Madonnan kädessä olevassa kirjeessä, jossa kaupungille luvataan ikuista suojaa. 

Galleria Vittorio Emanuele III on tyyliltään samanlainen kuin kuuluisat Milanon ja Palermon lasikattoiset tavaratalot mutta paljon pienempi.

Rakennuksen ulkopuolen upea julkisivu kutsuu vierailemaan siellä.

Chiesa del Carmine on yksi Messinan tärkeimmistä kirkoista.

Kirkko on uustuotantoa ja korvaa alkuperäisen, joka tuhoutui tuhoisan maanjäristyksen aikana.

Sisältä melko vaatimattomassa kirkossa on muutamia erilaisia ​​koristeellisesti sisustettuja kappeleita ja kupolissa on kaunis värillinen fresko.

Kirkko on ehdottomasti kiinnostavampi ulkoapäin kuin sisältä. Paikka on avoinna arkipäivisin klo 7.30-12 ja 16.30-20. Viikonlopun ajankohdat vaihtelevat ja ne kannattaakin tarkistaa erikseen netistä.

Basilica Santuario Sant’Antonion kirkko tuhoutui sekin maanjäristyksessä. Paikalle sijoitettu väliaikainenkin kirkko puolestaan paloi. Sen jälkeen kirkko rakennettiin uusin rakennustekniikoin betonista ja teräsvahvistuksista. Vaikka kirkko on aika hieno, on se uustuotantoa ja thats it.

Kirkossa on museoitu köyhien asuinalue, jossa pyhimykseksi julistettu Pyhä Annibale käynnisti armollisen työnsä orpoja ja köyhiä kohtaan ja perusti sarjan orpokoteja. Kolmella kujalla on nähtävissä asuintaloja, räätäli, typografia ja kenkäkauppa sekä kappeli vuodelta1886.

Vuoden 1908 maanjäristyksen jälkeen Pyhä Annibale asui itsekkin yhdellä kujalla. Kirkossa on myös krypta, joka on omistettu Pyhälle Annibalelle sekä aarrekammio. Kirkko on auki arkena aamu seitsemästä aina puoleen päivään, jonka jälkeen se avautuu uudestaan klo 16.30 ja sulkeutuu klo 19. Viikonloppuna kirkko on avoinna 6.45-12.

Lisäksi Messinassa on muutama  muukin kaunis kirkko, joissa kannattaa käydä.

Monteverginen kirkko viereisen luostarin kanssa on käymisen arvoinen paikka.

Monteverginen luostarissa on sen perustajan Santa Eustochin turmeltumaton ruumis, jota kirkko on säilyttänyt yli viiden vuosisadan ajan.

Johannes Paavali II julisti hänet pyhäksi 1988 vieraillessaan Messinassa.

Käydä kannattaa myös Santa Maria dello Spirito Santon kirkossa, joka on kauniisti saneerattu kirkko.

Messinassa on myös mainioita ulkoilmatoreja, kuten Mercato Vascone, Mercato Sant’Orsola ja Mercato Zaera torit ovat kaikki avoinna joka päivä  klo 13 asti.

Sunnuntaisin ne ovat suljettu, mutta silloin voi vierailla Mercato del Contadinon viljelijämarkkinoilla.

Otimme lauantain viimeisen Bluejetin katamaraanin Messinasta mantereen puolelle Reggio Calabriaan.

Venematka kesti puolisen tuntia ja maksoi 3,50 €.

Myös Liberty Line liikennöi tätä väliä.

Kummatkin katamaraanit lähtevät samasta paikasta. Villa san Giovanniin menevät auto- ja junalautat lähtevät toisesta satamasta.

Illalla kävimme vielä ihailemassa pimenevää iltaa ja nauttimaan kuuman päivän päätteeksi vilvoittavasta merituulesta.

Salmen toisella puolella loistivat Messinan valot.

Siinä kohtaa olikin  hyvä jättää hyvästit Sisilialle ja painua nukkumaan, sillä seuraavana päivänä matka jatkuisi mantereen puolella.

Takaisin alkuun

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 19 heinäkuun, 2022 at 6:46 pm

    Monesti turistikohteet ovat turistikohteita ihan syystä, niissä riittää eniten kiinnostavaa nähtävää. Itse kuitenkin tykkään käydä katsomassa myös ei-turistikohteita, koska niissä monesti on varsin erilainen fiilis ja pääsee tutustumaan paikalliseen elämään hieman eri tavalla.

  • Leave a Reply